Volleybalvereniging de Esch
 
Volleybal en gezelligheid

Volleybal Vereniging De Esch 40 jaar


Na afloop van de wintercompetitie van de Oldenzaalse Vrijetijds Volleybal, en voor het zomerreces organiseert de Volleybal Vereniging De Esch jaarlijks haar mix-toernooi voor alle leden.

Dit jaar was echter een bijzonder jaar voor De Esch. De vereniging bestaat dit jaar op de kop af 40 jaar. Reden voor voorzitster Karlijn Kwakman om voor aanvang van de wedstrijden in sportcafé De Kolk, dit unieke jubileum onder de aandacht te brengen.

In 1982 plaatste een aantal Essen-bewoners een advertentie in het toenmalige wijkblad Inter-Essen of er dames waren die een volleybalclubje wilden beginnen. De vereniging was een feit en groeide in de loop der jaren uit tot 4 dames en 4 heren teams. Momenteel zijn 6 teams actief in de Wintercompetitie.

Na deze korte historie zette de voorzitster 3 leden in het zonnetje. Gijs Reijns werd gememoreerd voor zijn 25-jarig lidmaatschap en de dames Elly Zeijen en Carla Westhoff waren leden van het eerste uur en 40 jaar lid. Alle drie jubilarissen ontvingen onder applaus van de leden een onderscheiding en een bos bloemen.

Daarna kon het mix-toernooi van start gaan. Na afloop van het geslaagde toernooi werd in sportcafé De Kolk nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje..

* De ALV 2023 is geweest op 21 november jl. Een mooie opkomst en fijn dat alle leden zo betrokken zijn bij onze club. Er is gesproken over veel verschillende onderwerpen. Nieuwgierig wat er allemaal aan bod is gekomen. Vraag het bestuur naar de notulen.

* Op 18 januari 2024 staat de nieuwjaarsbijeenkomst gepland. Vanaf 19.30 uur bent u welkom bij Sportcafé de Kolk.